3,5 Ton

Vraag;

Aan de invalswegen van onze stad vlak voor de vesten zijn verkeersborden geplaatst “verboden voor 3,5 ton, uitgezonderd plaatselijk verkeer”.

Hierover heb ik enkele vragen:

– Deze verkeersborden staan op een plaats vlak over het bruggetje aan de vest. Hoe moet nu een vrachtwagen terugdraaien als hij op de brug het verkeersbord opmerkt?? Dit staat dus niet op de juiste plaats!!

– Aan de Mechelsesteenweg kan je zelfs het verkeersbord niet opmerken omdat bladeren van de bomen het zicht belemmerd.

– Dit verkeersbord zou ook toelating geven voor de lijnbussen want volgens ons stadsbestuur horen bussen onder de noemer laden en lossen?

– Is dit verkeersbord mee opgenomen in het aanvullend verkeersreglement van de politie?? Volgens mij niet en waarom?

Antwoord:

– Het klopt dat ze op sommige plaatsen misschien net te ver staan. Zijnde voorbij de brug in plaats van voor de brug. Alleen is op heel veel van die plaatsen de ruimte ook beperkt. De vervanging van de zoneborden door gewone borden heeft wel extra ruimte gecreëerd want er moet telkens maar 1 bord zijn in plaats van 2 (geen eindezoneborden). Er zijn momenteel nog geen vooraankondigingsborden voorzien.

– Dit zal worden doorgegeven aan de groendienst zodat zij het nodige kunnen doen.

– De bussen van de Lijn hebben in de zone een bestemming, namelijk hun haltes waar ze passagiers afzetten en ophalen. Dat valt effectief onder ‘laden en lossen’

– In afwachting van een definitieve aanpassing van het aanvullend verkeersreglement werd een tijdelijke politieverordening opgemaakt zodat de zone juridisch sluitend is

Conclusie: Er wordt dus toegegeven dat deze verkeersborden niet op de juiste plaats staan, de vrachtwagens die dit verkeersbord zien kunnen niet meer terugdraaien. Toch zullen deze verkeersborden op de verkeerde plaats nog een tijdje blijven staan. Niet te geloven!!

– Erg dat niemand opmerkt dat er bladeren van de bomen voor de verkeersborden groeien.

– Eerst de verkeersborden plaatsen en veel later het politie reglement aanpassen is ook de verkeerde werkwijze!!!