Terras Gr. M. 1

Op de laatste gemeenteraad gebracht voor de zoveelste keer. Een terrassenreglement is er niet voor iedereen! Onze stad gaat hier volledig in de fout. Is het onkunde of vriendjespolitiek. Het reglement is ingevoerd door de meerderheid in 2011. De horecazaken die toen werden opgedrongen dit op te volgen hebben grote investeringen moeten doen. Jaren nadien komen er andere horecazaken bij en het reglement wordt niet toegepast en toch is het nog van kracht!

Als er een horecazaak opengaat moet deze een vergunning aanvragen. In deze vergunning staat volledig uitgelegd dat zij in regel moeten zijn met het terrassen reglement en dat zegt:

  • De afbakeningen, hoe breed en hoe lang
  • Windschermen met bepaalde afmetingen en bepaalde profielen.
  • Er mochten alleen parasols komen van 4mx4m in RAL kleur antracietgrijs.
  • Een zonneluifel is niet toegestaan.
  • Er mag ook niets geplaatst worden buiten de afgesproken zones. Geen parasols, geen planten of bloembakken en reclameborden.
  • Reclame mocht er na enkele jaren toch opkomen, maar langs de binnenkant en de letters maximaal 15cm hoog en 70cm breed.

In oktober 2022 doe ik een schriftelijke vraag hierover en de stad antwoordt: Vanaf 2023 zal het terrassenreglement strikt toegepast worden! Vandaag 2023 oktober is er nog niets van te merken. De Burgemeester antwoordde op de laatste gemeenteraad dat het pas zal toegepast worden vanaf 2025!      Is dan iedereen niet gelijk en waarom worden gemeenteraadsleden zo maar iets wijsgemaakt?

Conclusie: schaf het reglement af en laat de zelfstandige zelf beslissen. Velen kunnen gratis parasols krijgen van hun leveranciers. Nu kost het een massa geld. Waarschijnlijk is deze beslissing genomen om tegen de verkiezingen van volgend jaar geen stemmen te verliezen. Dit is echt een schande!!