Steinerschool

Tussenkomst gemeenteraad punt 16

Dit is een punt waar wij zeker gaan tegenstemmen omdat er nog altijd geen definitieve nota is.

  • De voorgeschiedenis van dit RUP begint al vanaf 2016 en er zijn al zeker 10 aanpassingen geweest. Er is al heel veel vergaderd om op dit moment nog altijd niets definitief te hebben.

Verder loop ik niet hoog op met het maken van RUP’s die meestal niet gevolgd worden. Ik geef enkele voorbeelden:

  • RUP van den Broeck
  • RUP Duwijck
  • RUP Steinerschool, enz.

Concreet zijn de aanpassingen van de tweede versie van het grafisch plan van het ontwerp RUP. Wat lezen wij daar:

  • Dat de Steinerschool daar mag blijven en zelfs misschien nog uitbreiden. Deze staat daar zonevreemd en niet op zijn plaats; Ondertussen heeft de school al uitbreidingen gerealiseerd. Dit moest maar eens een gewone Burger proberen.
  • Een pluspunt is dat er geluisterd is naar de bewoners om de bouwhoogte te verlagen van 20m naar 12m.
  • Wat mij opvalt is dat ik in deze concrete nota niets lees over de knip die er zou komen in de Mallekotstraat. Daar hebben de bewoners toch wel hun mening over gegeven? Een knip die altijd nadelige gevolgen heeft voor de omliggende bedrijven en bewoners. Een knip die er zou moeten komen voor de Steinerschool die zonevreemd staat omdat de vorige bestuurders dit hebben goed gekeurd.

 

Conclusie

Moet het echt meer dan 7 jaar duren om een RUP op te maken en nu is het nog altijd niet definitief. Dit moet veel geld kosten en veel vergaderingen. Er zijn toch al 10 aanpassingen gebeurd, hoeveel zullen er nog komen? Raar is te moeten vaststellen dat na zoveel jaar niet gesproken wordt over de knip die onze stad wil plaatsen. Groot nadeel voor de bewoners en bedrijven die heel wat om zullen moeten rijden en de reden daarvoor is alleen de zonevreemde Steinerschool.