Vredebergstraat

Op maandag op 23 oktober 2023 bracht de nieuwe stadspartij Lier 2500 (Groen, Lier en co en CDNV) de Vredebergstraat ter sprake. Volgens deze partij zijn er heel wat voertuigen die door de enkel richting rijden richting Vismarkt. Wij kunnen niet goedkeuren dat er verkeersregels overtreden worden, maar kunnen wel goedkeuren dat Burgers terecht uit protest verkeerstekens negeren. Graag verklaren wij ons nader voor zij die het dossier van december 2014 niet gevolgd hebben.
De Vredebergstraat was heel ons leven dubbel richting voor 2015 en er is nooit bij mijn weten een ongeval gebeurd. Het grote nadeel is als je langs de kant van de Blokstraat of Huybrechtstraat woont en uw wagen moet uitladen aan uw woning en uw garage is langs de kant van de Vismarkt, of je moet kinderen afzetten aan de school Predikherenlaan enz., dan moet je heel Lier rondrijden.
Toen is er een bevraging gebeurd bij heel de buurt en 98 % was voor het open houden richting Vismarkt. De politieke partijen VLD en NVA hadden een document getekend met de verkiezingen dat de Vredebergstraat niet open mocht richting vismarkt. (Ik dacht gehoord te hebben dat er iemand van de politieke partij woonde).

Dus nog maar eens gingen de politieke spelletjes voor op hetgeen waar de Burger voor gekozen had. Voor deze reden vinden wij het normaal dat Burgers ongehoorzaam worden en gelijk krijgen zij van ons. Onze gemeenteraadsleden zijn gekozen door de Burgers en moeten het gedachtegoed van de meerderheid van de Burgers volgen.