Bouw Eeufeestlaan Watertoren

Hier is weer de verkeerde beslissing genomen, een appartementsblok tussen de tuinen en balkons van bestaande woningen. Er is zelfs geen straat!

De bouwheer is met de grond zeker 50cm tot 1m omhooggekomen t.o.v. de tuinen van de bestaande buurtbewoners in de Guldensporenlaan. Gevolg hiervan is dat deze bewoners van de Guldensporenlaan onder water lopen als er veel regen valt. Zowel de tuinen als de kelders staan onder water. Meer dan een jaar geleden kreeg ik hierover een melding van de bewoners dat dit zou gebeuren. Ik heb toen een afspraak gemaakt met onze Burgemeester die ter plaatse kwam, toen was er nog mogelijkheid om de problemen aan te pakken. Hij zou dit opvolgen en er moest een goot met afvoer komen tussen de appartementen en de tuinen van de Guldensporenlaan.

Nu na meer dan een jaar hebben de bewoners mij verwittigd dat alles erger is. Op een filmpje is te zien dat er zelfs een watervalletje de tuinen inloopt, kelders die onder water staan met de nodige gevolgen. Dit heb ik dan naar de Burgemeester gestuurd die mij antwoordde dat deze vergunning nog niet goedgekeurd is en dat alles wel in orde komt. Ik vrees het ergste voor de buurt want op de foto is te zien hoe de scheiding aan de tuinen volledig afgewerkt is en zelfs bomen geplant zijn. Om hier een oplossing aan te geven moet de aannemer alles terug afbreken, wij geloven niet dat dit zal gebeuren.

Conclusie: Onze stad heeft dit niet strak genoeg opgevolgd. Onze Burgers zijn weer de benadeelden!