Beek1

VRAAG;

Omdat het weer over en weer gemaild wordt zonder resultaat, stuur ik deze schriftelijke vraag binnen in de hoop eindelijk de problemen op te lossen. In april 2022 zijn er werken gebeurt aan de Arendsbeek en het bos. Tot hiertoe alles nog ok. Op maandag 2 mei is er een mail gestuurd naar meldingen@lier.be. Door de Heer Bogers. Hij had 3 tot 4 weken daarvoor al gemeld was, zonder reactie! Het hout en afval dat op de zijkanten van de beek lag is er met regenval terug in de beek geschoven. Als dit volledig weggehaald had geweest had dit niet kunnen gebeuren. In de putten die er gemaakt zijn door de tractor is er wit zand gegooid, wie kan er met een fiets door wit zand rijden. Waarom wordt er niet direct gehandeld als er medegedeeld wordt dat een aannemer zijn werk niet goed heeft gedaan en de burgers melding hiervan doen?

ANTWOORD;

Onze externe aannemer heeft werken uitgevoerd en deze werden na controle goed bevonden. Het achtergebleven groenafval werd later door de aannemer nog opgehaald. Er werd wel vastgesteld dat er jongeren rond de beek spelen en takken en hout en dergelijke in de beek gooien. Indien er grote obstakels opgemerkt worden in de beek (zoals sluikstort ed), mag dit doorgegeven worden via het meldingsformulier op onze website: https://www.lier.be/thuisloket/melding. Op basis van uw melding is alvast een werkbon opgemaakt om het zwerfvuil op te ruimen. Tevens zullen de putten in de doorsteek gefatsoeneerd worden. Dit zal ervoor zorgen dat er veilig kan gewandeld worden maar maakt er nog geen fietspad van.

Terug gemaild op 24 juli door Dhr.Bogers;

beek ligt weer goed vol van resten van bewoners van Lisp die met hun achtertuin grenzen aan de beek en dat er regelmatig takken, hout enz. in de beek beland. Verleden mail had ik dan ook gevraagd om met die bewoners eens te onderhandelen (hakselaar gebruiken, opstoken)

– aan putten in de doorsteek is nog geen verandering aan gebeurd: nog steeds van dat wit zand ligt er i.p.v. gewone grond mee te vullen: veel mensen ergeren zich dat ze met hun fiets schuiven (we rijden toch ook niet op het strand……